Cetatea Oradea va găzdui, în perioada 8-10 iunie 2018, prima ediție a Salonului Vinurilor Millésime, primul eveniment major de acest gen organizat în oraș, care se dorește a fi punctul de întâlnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai.

Detalii despre eveniment au prezentat, marți, 5 iunie, într-o conferință de presă, prof. Dorin Popa, președintele Asociației pentru cultura și civilizația vinului Millésime, și Bogdan Bocșe, membru în consiliul director al asociației.

„Lansăm, în această zi, un lucru inedit pentru Oradea: Salonul Vinurilor Millésime, eveniment ce se va desfășura între 8 și 10 iunie, în Cetatea Oradea. Vom avea pe lângă producători de vinuri din România și câțiva importatori și producători de vinuri din străinătate”, a anunțat Dorin Popa la conferința de presă.

Structura salonului cuprinde o expoziție de vinuri (Cetatea Oradea – Corpul L, Galeria Vinurilor), cu un total de 26 expozanți din industria autohtonă și din străinătate, iar pe parcursul celor trei zile de eveniment sunt prevăzute masterclass-uri susținute de către oenologi, formatori WSET, degustători autorizați din România sau reprezentanți ai producătorilor de vinuri.

„Din anul 2010, Asociația noastră s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc. Asociația formează, informează și educă, iar membrii săi au crescut de la an la an”, a mai spus Dorin Popa.

În continuare, Bogdan Bocșe, membru în consiliul director al asociației, a prezentat programul evenimentului.

Astfel, Salonul se va desfășura în  perioada 8-10 iunie, după cum urmează: vineri, 8 iunie, între orele 14.00-20.00, iar sâmbătă, 9 iunie, și duminică, 10 iunie, între orele 12.00-20.00.

„Pe lângă partea de Salon din Corpul L, în Corpul G vor avea loc aşa numitele masterclass-uri, cursuri cu degustare de vinuri, asistate și susținute de profesioniști, pe diverse teme”, a menționat președintele Asociației Millésime.

Înscrierea se face separat pentru fiecare seminar, preţurile fiind cuprinse între 50 şi 100 lei. Primul masterclass va avea loc vineri, 8 iunie, de la ora 17.30, ocazie cu care prof. Dorin Popa va conferenţia despre „Limbajul nonverbal - Elemente de identitate şi diversitate a vinului”. Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 12.30, Kormos Zoltán va susține un curs despre diferenţe şi asemănări între vinurile din România şi Ungaria. În aceeaşi zi, de la ora 15.00, Oliver Bauer va conduce degustarea verticală pentru Cabernetul Sauvignon de la Ştirbey, iar de la ora 17.30, Alfred Binder va susține un masterclass despre Soiul Sangiovese în viziunea celebrei case Marchesi Antinori din Italia. Duminică, 10 iunie, în ultima zi a Salonului, vor avea loc două seminarii: primul, la ora 12.30, Masterclass Vinuri din Portugalia, iar la ora 15.00, Masterclass Cognac Lheraud.

Accesul la Salonul Vinurilor Millésime se realizează pe baza biletului de intrare. Biletele sunt disponibile în varianta bilet de 1 zi sau bilet de 3 zile. La fața locului, biletul pentru o zi va putea fi achiziționat la prețul de 50 lei/persoană, iar biletul pentru 3 zile se poate achiziționa la prețul de 125 lei/persoană.