Date noi publicate de institutul american de măsurare a audienţelor de televiziune Kantar Media la începutul acestui an indică faptul că Național TV a obţinut rezultate bune şi în noaptea de Revelion. Emisiunea de muzică şi divertisment difuzată de televiziunea patronată de fraţii Viorel şi Ioan Micula a înregistrat o medie de 340 de mii de telespectatori pentru fiecare minut de emisie, fiind al şaselea program al nopţii.

Revelionul Național TV a devansat programul oferit de principalul post public de televiziune, TVR 1, dar şi pe cele prezentate de Etno TV, Prima TV, Antena 3 şi Antena Stars. Primele locuri în topul audienţelor au fost ocupate, în ordine, de Antena 1, PRO TV, România TV, Kanal D şi TVR 2. Gazdele editţei au fost şi în acest an Corina Chiriac şi Aurel Tămas, lor alăturându-li-se actriţa Jeni Nicolau. Deşfăsurat pe durata a şase ore, începând cu ora 20,00, programul de Revelion a cuprins multă muzică usoară, populară şi de petrecere, dar şi momente de umor. Petrecerea din noaptea dintre ani i-a avut ca invitaţi, între alţii, pe Constantin Enceanu, Nicu Paleru, Marcel Pavel, Cornelia şi Lupu Rednic, Cornel Borza, Petrică Mâţu Stoian, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Anna Lesko, Luminiţa Anghel, Nelu Vlad şi formaţia Azur, Niculina Stoican, Matilda Pascal Cojocăriţa, Adrian Enache, Maria Buză. Audienţa maximă a fost atinsă la ora 00,52, când programul era urmărit de 725 de mii de telespectatori.

La rândul său, televiziunea cântecelor noastre, Favorit TV, a avut un program maraton de muzică populară şi de petrecere în noaptea de Anul Nou, însumând 10 ore şi jumătate de spectacol, începând cu ora 19,30.

Programele sale de Revelion au avut un număr de telespectatori de 148 de mii pentru fiecare minut de emisie, punctul culminant (“minutul de aur”) fiind atins la ora 21,50, când la Favorit TV (momente susţinute de orchestra “Lăutarii” din Chişinău, condusă de dirijorul Nicolae Botgos) se uitau 345 de mii de persoane.

Potrivit Kantar Media, peste 25 de mii de români au ales sa urmăreasca filmele difuzate de televiziunea Naţional 24 Plus (“Misiune contra cronometru” şi “Cine a ucis Crăciunul”), situând-o, pentru prima oară în noaptea de Anul Nou, în prima jumătate a topului audienţelor tv.

Măsurătorile institutului de cercetare în noaptea dintre 31 decembrie şi 1 ianuarie au fost efectuate pentru un număr de 66 de posturi de televiziune, româneşti şi străine, care emit pe teritoriul ţării noastre.

Foto: Constantin MORCOŞANU