"Târgul de produse şi obiceiuri bihorene" aflat la a treia ediţie, a reuşit să capteze din nou atenţia orădenilor dornici să se aprovizioneze cu preparate proaspete şi naturale, fără conservanţi. Peste 20 de producători şi-au expus, încă din cursul zilei de vineri, produsele în standurile amenajate în galeriile Era Shopping Park.

Orădenii au avut de ales dintr-o mare varietate de produse tradiţionale: gemuri, dulceţuri şi compoturi de casă, miere de albine, polen şi propolis, telemea şi caşcaval de oaie şi capră, smântână, diferite tipuri de zacuscă şi afumături etc. La acest târg au fost prezenţi şi producători din Hunedoara şI Arad. Cei din Hunedoara au oferit orădenilor şiraguri de turtă dulce, baton de ciocolată, acadele tradiţionale, covrigi etc. Nici producătorii autohtoni nu au lipsit. Cei de la Cefa au venit cu produse de porc, preparate după o veche reţetă tradiţională din anii '70. „Nu folosim e-uri sau conservanţi. De asemenea, afumăm produsele cu fum din lemn, avem o reţetă pe care o folosim din anii '70", ne-a precizat Ramona Podilă, reprezentant producător. De asemenea, aceasta ne-a recomandat produsele de mangaliţă, o rasă de porc a cărui carne este cunoscută prin cantitatea redusă de colesterol. Din Ungaria au sosit, şi de această dată, mai mulţi producători. Aceştia au adus cu ei borcane de untură de porc fără colesterol, cu aromă de usturoi sau chili. De asemenea, ca o noutate a fost prezenţa unei fântâni de ciocolată şi a preparatelor din ciocolată caldă cu aromă de mentă, chili, scorţişoară, ghimbir, whisky etc. „Acest târg vine în întâmpinarea nevoii orădenilor de a se hrăni sănătos. Din două în două săptămâni, organizăm un astfel de târg de produse tradiţionale, naturale şi proaspete", ne-a declarat Camelia Morar, reprezentantă Era Shopping Park.

Nu a lipsit din acest peisaj Sandu de la Pericei, cu pălinca sa tradiţională, fiind prezenţi şi alţi producători de vinuri. Ca şi la celelalte ediţii ale târgului, primii 100 de vizitatori din fiecare zi au primit din partea organizatorilor câte un cozonac cald.