Luna iunie vine cu vești bune pentru iubitorii de teatru și spectatorii dornici să-și revadă actorii favoriți jucând live, după o pauză de câteva luni. Săptămâna aceasta au început deja repetiții în aer liber, la Cetatea Oradea, unde câțiva dintre membrii Trupei Iosif Vulcan s-au întâlnit pentru a se pregăti să joace primele spectacole care pot fi adaptate condițiilor de igienă și distanțare socială.

Primul spectacol la care actorii trupei Iosif Vulcan au început repetițiile este Îndrăgostiții din Ancona, una dintre cele mai longevive și îndrăgite spectacole ale teatrului. De asemenea, actorii repetă spectacolul hit al stagiunilor trecute: Leonce și Lena, scenariu de Mihai Măniuțiu și Ada Milea, după Georg Büchner, regia Mihai Măniuțiu. Tot în aer liber se vor juca și spectacolele În plină glorie, de Peter Quilter, regia: Cristian Ioan, și una dintre cele mai recente producții: Creștini, de Lucas Hnath, regia: Radu Iacoban. Pentru copii, trupa Iosif Vulcan are în pregătire versiunea adaptată a spectacolului Vrăjitorul din Oz, scenariul și regia artistică: Dan Mirea. Spectacolele Trupei Iosif Vulcan se vor juca pe scena mobilă amplasată în curtea interioară a Cetății Oradea. Atât programul exact al lunii iunie, cât și informații suplimentare despre modalitatea achiziționării biletelor și condițiile în care se vor desfășura evenimentele organizate de Teatrul Regina Maria vor fi anunțate pe parcursul săptămânii următoare. Între timp, pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria se transmit live filmări ale spectacolelor care fac parte din arhivă, iar accesul publicului la aceste transmisiuni este gratuit.

Pentru a juca în aer liber, tot în Cetatea Oradea, se pregătesc și actorii trupei Arcadia. Aceștia au ales pentru adaptarea la noile norme, care impun distanțare în scenă, a spectacolelor în două sau trei personaje, ca: Povești Populare Rusești, Povești Populare Maghiare sau Apolodor, pinguinul călător. De asemenea, Arcadia pregătește un spectacol surpriză, care include numere de magie, Spiridușii, dar și o lectură performativă. Amănunte despre datele în care se vor juca spectacolele și modalitatea de a achiziționa bilete vor fi date publicității în cel mai scurt timp.