După finalizarea lucrărilor de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, miercuri, 25 noiembrie, a avut loc recepția, respectiv semnarea procesului verbal.

Cu acest prilej, managerul Gheorghe Carp a declarat: „Controlul de la ISU s-a efectuat deja, toate documentele sunt pregătite, sperăm că de mâine (n.r. - astăzi)  începem mutarea în noul UPU”.

Dacă totul decurge fără probleme, de vineri dimineața, pacienții care vor avea nevoie de servicii de urgență vor fi tratați în noua unitate.

Noul corp al UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea este unul dintre cele mai moderne din România și a fost finalizat la începutul săptămânii trecute. Investiția a fost făcută printr-un parteneriat încheiat între Municipiul Oradea, Spitalul Județean și Ministerul Sănătății, valoarea acestuia ridicându-se la aproximativ 32 milioane de lei, 58% din această valoare fiind asigurată de Ministerul Sănătății, iar 42%, de Primăria Oradea.

Prin acest proiect s-a realizat extinderea pe latura estică a corpului B al spitalului, cu un corp de clădire cu regim de înălțime D+P+E. Lucrările au constat în amenajări în clădirea existentă pe 985,30 mp și extinderea demisolului, parterului și etajului I cu 4.899,82 mp, din care 357,85 mp o terasă circulabilă. Totodată, s-au realizat două zone de acces a personalului în clădirea extinsă, pe latura nordică (dinspre strada Gheorghe Doja) și pe latura estică.