Clădirile unde funcționează Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet vor fi reabilitate termic, în cadrul unui proiect cu fonduri europene câștigat de Consiliul Județean Bihor.

Vestea a fost dată miercuri, de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, pe facebook.

„Va fi reabilitat și izolat exteriorul clădirilor și se vor înlocui instalațiile termice, cele sanitare și de iluminat. Astfel, confortul pacienților și a celor care lucrează aici va fi îmbunătățit. Totodată, datorită lucrărilor, se va reduce consumul anual de energie.

La începutul lunii decembrie vom lansa licitația pentru realizarea acestor lucrări și, dacă totul decurge bine, în primăvara anului viitor vor începe.

Valoarea proiectului este de 30 de milioane de lei, cu TVA”, a scris Bolojan pe rețeaua de socializare.

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Bihor a aprobat un alt un proiect de hotărâre privind dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Proiectul are ca obiective achiziționarea unor echipamente, utilaje și consumabile pentru limitarea la maximum a riscului de infectare și de transmitere a infecțiilor nosocomiale și tratarea eficientă a pacienților cu IAAM (infecția asociată asistenței medicale și cu infecții cu bacteria Clostridium Difficile).

În prezent, rata de incidență a cazurilor cu infecții asociate asistenței medicale este de 2,10%, iar rata infecțiilor cu Clostridium Difficile de 0,7%.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 963 de mii de lei, din care puțin peste 192 de mii de lei este contribuția Consiliului Județean Bihor.

Proiectul „Dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” va fi depus spre finanțare cu fonduri europene în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).