Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că proiectul de reabilitare a fostei Policlinici Mari, viitor sediu al administraţiei judeţene, are un singur ofertant: asocierea de firme Drum Asfalt, Constructorul Sălard și Drumuri Bihor.

Licitația pentru reabilitarea fostei Policlinici Mari, viitor sediu al Consiliului Județean Bihor, a fost lansată în data de 28 octombrie, termenul pentru depunerea ofertelor fiind 3 decembrie, ora 15.00. Valoarea estimată a lucrărilor este de 25.948.219,40 lei, fără TVA.

„Se vor face lucrări pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, reabilitarea și transformarea acesteia în sediu al Consiliului Județean Bihor, care poate găzdui întregul personal al instituției. Potrivit caietului de sarcini, vor fi efectuate lucrări de consolidare locală, recompartimentări și finisaje interioare, intervenții la șarpanta exterioară, la fațade, vor fi refăcute instalațiile electrice, sanitare și termice, precum și cele de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare și vor fi extinse anumite spații prin mansardare”, precizează CJ Bihor.

Consiliul Județean Bihor va depune proiectul pentru finanțare din fonduri europene.

„Clădirea din strada Republicii nr. 35, Oradea, este un monument istoric ce se află în patrimoniul Județului Bihor - Consiliul Județean. Având în vedere starea avansată de degradare a acestui imobil, există riscul producerii unor accidente provocate de desprinderea tencuielii de pe fațada acestuia. Până în prezent s-au efectuat asupra imobilului, de către Consiliul Județean Bihor, doar lucrări de conservare, în scopul evitării situațiilor nedorite, precum cele descrise mai sus”, menţionează administraţia judeţeană.