În numele unui grup de cetățeni ai orașului Oradea, jurnalistul Florin Budea i-a adresat, joi, o scrisoare primarului Ilie Bolojan, prin care îi cere schimbarea numelui străzii Republicii în „Calea Regele Mihai”.

 

„Domnule primar, prin intermediul rândurilor de mai jos, mă fac purtătorul de cuvânt al mai multor orădeni care mi-au cerut să vă transmit o iniţiativă a lor. Aşadar, noi, cetăţeni ai Oradiei, vă cerem să propuneţi Consiliului Local schimbarea numelui străzii Republicii în «Calea Regele Mihai». În aceste zile de doliu naţional dedicat memoriei celui care a fost Rege al României ar fi, credem, oportun să dăm un alt nume principalei artere a oraşului Oradea, schimbând denumirea ce aminteşte de trecutul comunist cu o alta care le va reaminti trecătorilor de un reper al moralei şi demnităţii acestui neam, Mihai I”, se arată în scrisoarea amintită.

Orădenii care au avut această iniţiativă consideră că, făcând aceasta, primarul Ilie Bolojan are onora încă odată titlul de cavaler al Ordinului Coroana României, care i-a fost acordat în luna mai a anului 2013.