OTL a semnat luni, 23 martie, contractul de finanțare pentru proiectul ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrețin” – Transborder.

În cadrul proiectului, OTL va achiziționa șapte autobuze noi, care vor intra în circulație în luna mai.

Proiectul Transborder este implementat, în perioada 2019-2021, de S.C. Oradea Transport Local S.A., în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio și Compania de Transport Public din Debrețin în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg VA România-Ungaria 2014-2020 și vizează îmbunătățirea/dezvoltarea a cel puțin 15 servicii de transport public la nivelul acestei zone de frontieră.

„Principalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui Studiu de flux de călători, a unei anchete Origine-Destinație, a unui Plan de dezvoltare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziția a 11 autobuze noi (7 la Oradea și 4 la Debrețin), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule și informare călători, achiziția a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public, dezvoltarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrețin, organizarea campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilității” atât în Oradea, cât și în Debrețin”, precizează OTL.

În ceea ce privește cele șapte autobuze noi care vor ajunge la Oradea, din care șase autobuze Euro 6 și un autobuz hibrid, acestea urmează să fie livrate de compania Mercedes. Potrivit OTL, cele șapte autobuze vor fi puse în circulație în cursul lunii mai a acestui an.