Aniversarea Zilei oraşului Oradea, în data de 12 octombrie, corespunde, în acest an, cu împlinirea a 100 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, ca suverani ai României Mari.

Astfel miercuri, 12 octombrie, şi sâmbătă, 15 octombrie, în intervalul orar 9.00-15.00, se va realiza, din oră în oră, schimbul militarilor din gardă.

Aniversarea oraşului Oradea va debuta la ora 11.30, în Sala Festivă a Consiliului Local, cu un eveniment care include premierea olimpicilor orădeni şi a profesorilor coordonatori şi alocuţiuni ale primarului Florin Birta şi ale altor invitaţi.

La ora 12.4, în coridorul principal de acces în Sala Traian Moşoiu va avea loc dezvelirea plăcii commemorative cu delegații din Oradea la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Va urma o slujbă de sfinţire a plăcii şi scurte alocuţiuni. La ora 13.00, va avea loc deplasarea oficialităţilor în Piaţa Unirii, unde va avea loc un TEDEUM urmat de alocuţiuni, festivitatea de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori, realizarea dispozitivului de defilare, defilarea detaşamentului de onoare şi onorul muzicii militare. Invitaţii se vor deplasa apoi în Piaţa Regele Ferdinand I, unde vor fi depuse flori la statuia Reginei Maria.

Începând cu ora 14.35 detaşamentul de onoare şi invitaţii se vor deplasa spre Statuia lui Aurel Lazăr, unde, de asemenea, sunt organizate festivităţi de depunere coroane, jerbe şi buchete de flori, dar şi defilarea detaşamentului de onoare şi onorul muzicii militare

Încheierea ceremonialelor militare şi religioase dedicate zilei de 12 octombrie - Ziua Oraşului Oradea va avea loc la ora 15.40.
De la ora 17.30, în Piaţa Unirii, va avea loc un concert de muzică militară susţinut de Divizia 4 Infanterie Gemina din Cluj Napoca, condusă de către lt. Daniel Florin Munteanu.