Meteorologii anunță, pentru primele zile ale acestei săptămâni, vreme caniculară în aproape toată țara, cu temperaturi ce ajung la 37 de grade, urmând ca, la mijlocul săptămânii, să se răcorească.

De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi din nou, fără a mai depăşi însă pragul de caniculă, arată Administrația Națională de Meterologie. În regiunea Crișana vremea va fi caniculară (temperaturi de 37 grade), după care se va răci, urmând ca în data de 15 august să se înregistreze în medie 25 de grade.

„Ulterior, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel că, în data de 19 august, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 grade. Va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele 2 zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade. În intervalul 12 - 14 august media temperaturilor minime va fi de 19...20 de grade. Ulterior, minimele vor scădea semnificativ, urmând a se înregistra în medie 13...14 grade pe tot parcursul intervalului 15 - 18 august”, arată meteorologii. În 19 și 20 august, media minimelor va crește spre 16 grade, apoi va scădea din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în noaptea de marți spre miercuri, pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi în intervalul 19 - 25 august.