Director general al Institutului Internațional de Management din New Delhi, autor al 16 cărți și peste 500 de articole, distinsul profesor Debashis Chatterjee se află, în aceste zile, la Oradea, pentru a le împărtăși cadrelor universitare, studenților și invitaților din urbe viziunea sa novatoare asupra leadershipului.

 

Răspunzând la întrebarea „Cum poți fi leader în propriul tău domeniu?”, oratorul, care și-a prezentat cu succes ideile pe toate continentele mapamondului, vine în întâmpinarea auditoriului orădean cu un set de gânduri-forță: dezlănțuirea potențialului de leader, rezolvarea celor mai persistente probleme ale tale, managementul timpului și al stresului, organizarea unei zile din viața ta, crearea rezonanței emoționale, închiderea prăpastiei dintre tine și realitatea ta.

„Eu privesc leadershipul ca o artă. Arta necesită perseverență și abilitatea de a face invizibilul vizibil, iar acesta este rolul artei și al leadershipului”, a declarat pentru CRIȘANA profesorul Debashis Chatterjee.

Distinsul invitat se află pentru prima dată în România și pentru prima dată în Estul Europei. A făcut această călătorie ca un gest de a întâlni o parte a lumii pe care, până acum, a cunoscut-o doar prin mass-media.

„E o onoare și o bucurie să-l avem aici, la Oradea, pe distinsul profesor Debashis Chatterjee, atât în calitate de om, cât și în calitate de leader mondial în domeniul leadershipului și al managementului. În urma acestei întâlniri, va rămâne acea sămânță sădită în mințile și sufletele oamenilor și, din punctul meu de vedere, acesta este cel mai important lucru. Sper că e un început în colaborarea dintre instituțiile noastre”, ne-a declarat conf. univ. dr. Carmen Vasile, organizatoarea evenimentului.

Astăzi, 4 octombrie, de la ora 11.00, doritorii sunt invitați să participe la un workshop de trei ore susținut de prof. Debashis Chatterjee, prin care pot testa, practic, prin exerciții simple, dar foarte eficiente, modalități de îmbunătățire substanțială a calității vieții. Intrarea este liberă. Participanții la workshop vor primi diplome de participare.