Primii paşi spre masa de Paşti - Târgul de miei s-a redeschis în Piaţa Ioşia
Operaţionilă pentru prima dată în acest an cu ocazia Sărbătorilor Pascale catolice de săptămâna trecută, piaţa de miei din Ioşia a fost redeschisă ieri dimineaţă. Atât ciobanii, cât şi măcelarii din abatorul amenajat după "normele europene" îşi aşteptau nerăbdători clienţii, care şi-au făcut apariţia, cum era şi de aşteptat, în prima zi, destul de timid. Această piaţă este singurul loc autorizat de DSVSA pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor în Oradea şi va funcţiona în fiecare zi, până 18 aprilie, între orele 7.00 şi 19.00. Deşi clienţii sunt mai numeroşi comparativ cu săptămâna trecută, ciobanii se aşteaptă la vânzări mai bune abia în zilele următoare. În medie, preţul pe kilogram de miel viu este în jur de nouă lei, iar cumpărătorii mai trebuie să plătească suplimentar o taxă de 20 de lei măcelarului care va sacrifica animalul...
"Preţurile pe care le practicăm sunt aceleaşi ca şi săptămâna trecută, cerem zece lei, dar mai negociem, ca la piaţă. În general, oamenii întreabă, cred că se aşteaptă la preţuri mai mici zilele următoare", ne povesteşte un cioban venit cu mieii la vânzare. În medie, preţul pe kilogram de miel viu este în jur de nouă lei. Cei mai mulţi comercianţi se plâng însă de modul în care îi taxează organizatorii târgului. "Plătim în fiecare zi câte zece lei taxă pentru fiecare miel adus la vânzare, indiferent că îl vindem sau nu. Corect ar fi să plătim taxa doar când vindem animalul", declară un producător agricol. Suplimentar cumpărătorii mai trebuie să plătească o taxă de 20 de lei măcelarului care va sacrifica animalul. Taxa creşte la 25 de lei, în cazul în care mielul are peste 20 de kilograme. Cei aproximativ 50 de măcelari care îşi vor ţine cuţitele ascuţite pentru tăiere la abatorul din Ioşia plătesc o taxă de 60 de lei pe zi, având la dispoziţie o hală igienizată, posibilitatea de a-şi steriliza ustensilele şi vestiarele, unde îşi pot depozita obiectele personale.
Piaţa de miei din Ioşia este singurul loc autorizat de DSVSA pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor în Oradea şi va funcţiona în fiecare zi din data de 15 până 18 aprilie, între orele 7.00 şi 19.00.
WWW.BRICIURI.RO - ARTICOLE BARBATESTI DE BARBIERIT,MODELAT SI ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE... BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.