Primăria Oradea a câștigat, în ultimă instanță, contestația formulată de Precon Transilvania (firma care s-a clasat a doua la licitația pentru proiectarea și execuția noului Spital de Boli Infecțioase și Pneumologie de pe strada Vlădeasa), la Curtea de Apel Oradea.

Rezultatul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Achiziția serviciilor de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire Spital Boli Infecțioase și Pneumologie, Dispensar TBC și funcțiuni conexe” a fost contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) pe 22 ianuarie, de firma care s-a clasat pe locul II. Pe 23 februarie, CNSC a respins ca nefondată contestația iar pe 8 martie, Primăria Oradea a semnat contractul cu ofertantul declarat câștigator, asocierea formată din Constructii Erbasu - Terra Gaz Construct - Concelex.

Precon Transilvania, firma de pe locul doi, nu s-a lăsat și pe 14 martie a formulat o Plângere la Curtea de Apel Oradea prin care a atacat decizia CNSC, solicitând modificarea acesteia, respectiv admiterea contestației ei.

Joi, 11 aprilie, Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondată plângerea formulată, așa că firma câștigătoare a emis ordinul de începere a serviciilor de proiectare.

„Primăria Oradea salută decizia instanței, deoarce fiecare zi sau săptămână de întârziere ar fi putut duce la ratarea termenului de execuție, la pierderea unei finanțări nerambursabile de 135 de milioane de euro și la posibilitatea ca cei peste 3 milioane de locuitori ai regiunii care va fi deservită de acest spital să nu mai beneficieze de serviciile medicale ale celui mai modern spital de boli infecțioase și pneumologie din România”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Municipiului Oradea.