Trupa Szigligeti a Teatrului Szigligeti pregătește prima premieră la Sala Transilvania din această stagiune. Drama „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită” este montată pe scenă de regizorul Balogh Attila într-un spectacol dinamic și cu un aspect vizual ieșit din comun.

Textul este, aparent, o poveste cu gangsteri, însă reprezintă o alegorie a uneia dintre cele mai întunecate perioade ale istoriei Europei, și anume venirea la putere a lui Adolf Hitler. Arturo Ui e un gangster de mâna a doua în America anilor 1930. Presa nici nu se mai deranjează să relateze de crimele sale, scrie doar de criza financiară care îi afectează gașca. Curând însă, Ui află de niște informații compromițătoare despre Dogsborough, un politician renumit pentru onestitatea sa, care a cedat tentației și s-a lăsat implicat în negocierile dubioase cu Trustul Conopidei. Ui amenință că îl demaschează pe Dogsborough dacă politicianul refuză să îl susțină. Gangsterul își transformă gașca într-un sistem de protecție corupt prin care Ui obține putere și prestigiu. Își dorește să devină un politician convingător a cărui forță constă în abilitățile lui oratorice și personalitatea sa vizionară. Paralel cu creșterea lăcomiei și poftei de putere a lui Ui, mijloacele pe care le folosește pentru a-și atinge scopul devin din ce în ce mai violente. În urma succesului său din Chicago ridică ștacheta și vrea să se extindă în orașul vecin Cicero. Spectacolul este titrat în limbile română și engleză. Recomandat persoanelor cu vârste de peste 14 ani.

Partener coproducție: Teatrul „Szentendrei Teátrum”. La premiera din 10 martie și la cea de-a doua reprezentație din 17 martie biletele sunt epuizate, însă spectacolul va fi jucat și în 18 martie, respectiv în 6, 7 și 30 aprilie. Biletele se găsesc la agenția Teatrului Szigligeti, respectiv pe szigligeti.biletmaster.ro.