Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria se pregătește de prima premieră a stagiunii 2018-2019: „Domnișoara Iulia”, de August Strindberg, în regia lui Alexandru Weinberger-Bara, care va avea loc duminică, 14 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia.

Scrisă la sfârșitul secolului al XIX-lea de unul dintre cei mai mari dramaturgi suedezi, August Strindberg (1849-1912), considerat un maestru al culturii moderne timpurii pentru opera sa cu adevărat provocatoare, drama într-un singur act „Domnișoara Iulia” a stârnit la rândul ei multe controverse. Legătura amoroasă dintre o domnișoară din înalta societate și servitorul ambițios al tatălui ei, se transformă într-un aprig comentariu social și psihologic, răsturnând principii ce păreau de neatins, care își găsește forme de expresie și în contemporaneitate.

Spectacolul este pus în scenă de un tânăr regizor orădean, Alexandru Weinberger-Bara, fiul scenografei Vioara Bara, cu care, de altfel, colaborează la proiect. Tânărul regizor montează pentru prima dată în România. A absolvit Max Reinhardt Seminar, şcoala de Dramă a Universităţii de Muzică şi Arte Performative din Viena, unde a creat spectacole atât în cadrul facultății, cât și pe scenele teatrelor, dintre care cea mai importantă colaborare de până acum este cu Volkstheater, al doilea cel mai mare teatru din capitala Austriei.

În spectacolul „Domnișoara Iulia” Alexandru Weinberger-Bara reușește să articuleze „un discurs artistic puternic, cu miza pe actori, în care ține cont și de pulsiunea sexuală a întâmplării, de dimensiunea socială, dar și de postura de victime încă incapabile de emancipare a eroilor. Un spectacol despre (aproape) imposibila evadare din sine”. (Claudiu Groza)

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Anda Tămășanu (Iulia), Sorin Ionescu (Jean) și Lucia Rogoz (Kristin), cărora li se alătură câțiva colaboratori: Raluca Georgiana Costa, Anda Patricia Uivaroși, Șerban Ionuț și Nadina Urs.

Premiera se joacă cu casa închisă, însă orădenii care vor să vadă acest spectacol sunt invitaţi la următoarele reprezentaţii care vor avea loc în datele de 18 octombrie, 10, 29 noiembrie și 9 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia.

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului de marți până vineri, în intervalul orar 12.00 - 18.00, iar în weekend, între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.