În Piaţa Unirii au apărut deja căsuţele pentru activităţi economice care vor funcţiona pe durata celei de-a treia ediţii a Târgului de Crăciun Oradea. Deschiderea oficială va avea loc abia săptămâna viitoare, joi, 30 noiembrie.

 

Căsuțele destinate activităţilor economice specifice Crăciunului au fost deja instalate în Piaţa Unirii, unde vor avea loc principalele evenimente din cadrul Târgului de Crăciun Oradea, ajuns la a treia ediţie. Municipalitatea a scos la licitaţie 4 + 2 locații de alimentație publică tip Street food, o locație pentru alimentație publică - standuri de preparare și vânzare mâncare, patru locații de alimentație publică pentru baruri, două locații de alimentație publică pentru vânzare cozonac Secuiesc, respectiv 26 de căsuțe pentru activități comerciale specifice sezonului. În total, vor fi amenajate cinci zone: căsuțe cu cadouri, zonă de food, zonă de copii, zonă de distracții și scenă. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 30 noiembrie, în aceeaşi zi, la ora 18.00, fiind pornit şi iluminatul de sărbători. Municipalitatea a anunţat că printre atracţiile ediţiei din acest an se numără o roată gigantică, ce îi va ridica deasupra orașului, la 16 m înălţime, pe cei mai curajoși dintre participanții la târg, dar şi proiecţii pe clădirile din zona centrală. O altă noutate este amplasarea în Piața Unirii a unui cort încălzit de 200 mp, în apropierea bradului, cu foi transparente, în care vizitatorii vor putea lua masa. Nu vor lipsi Atelierul lui Moș Crăciun - atelier de manufactură ceramică, bradul de Crăciun şi patinoarul, acesta din urmă fiind mutat în zona Băncii Feroviare. În jurul bradului de Crăciun, orădenii vor avea parte, pe toată perioada târgului, de concerte susținute de artiști consacrați ca: Nicu Alifantis (30 noiembrie, ora 19.00), Ducu Bertzi (3 decembrie, ora 20.00), Narcisa Suciu (9 decembrie, ora 20.00), Ansamblul Icoane (12 decembrie, ora 19.00, singurul concert din cadrul târgului care se ține la Teatrul Regina Maria), Nicola (16 decembrie, ora 20.00), trupa Boney M, varianta cu Liz Mitchell (17 decembrie, ora 20.00), Ștefan Bănică Junior (21 decembrie, ora 20.00, Concert de Crăciun), Ansamblul Artistic Profesionist Crișana (23 decembrie, ora 19.00, concert de colinde).

De asemenea, în perioada 11-23 decembrie, între orele 17.00-19.00, vor urca pe scena din Piața Unirii colindători orădeni.

O parte dintre activităţile incluse în Târgul de Crăciun se vor desfăşura în Cetatea Oradea, în perioada 8-17 decembrie. Casa Vinului, Casa cu Bunătăți, Cina Porcului, atelierele handmade, ornamentele de Crăciun și Târgul Vintage sunt doar câteva din surprizele Cetății. Cei mici se vor putea bucura de ateliere în care să-și producă propriile globuri de sticlă sau ornamente de Crăciun. Tradițiile culinare și bucatele după rețetele bunicii vor fi aduse de doi masterchefi renumiți: Horia Vârlan și Antonio Passarelli. Vizitatorii vor putea cumpăra produse proaspete din carne sau preparatele care vor fi pregătite acolo.

Bugetul total alocat de către Consiliul Local pentru organizarea Târgului de Crăciun se ridică la 500.000 lei, care va fi completat de alte sponsorizări.