Pompierii militari bihoreni au intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul județului.

Astfel, în urma solicitărilor primite prin Sistemul Unic 112,  pompierii Gărzii 1 Mai au acționat pe strada Victoriei din Sânmartin, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au intervenit pe raza localității Pădurea Neagră pentru înlăturarea a doi copaci care blocau un sens de mers al DJ 108H, iar pompierii militari din cadrul Detașamentului Marghita au acționat în localitatea Păgaia, comuna Boianu Mare pentru îndepărtarea unui arbore de pe carosabil. De asemenea, în jurul orei 23.00, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au înlăturat un copac doborât de vântul puternic pe un autoturism parcat pe strada Meșteșugarilor din municipiu, iar miercuri, 14 octombrie, între orele  02.10 - 02.35, pompierii Detașamentului Marghita au degajat un arbore prăbușit pe carosabil, în localitatea Cohani, comuna Abram. Din fericire, nu au existat persoane rănite. De asemenea, ieri dimineaţă, în jurul ore 03.30, echipajul mixt format dintr-un polițist și un jandarm, pe timpul misiunii de patrulare au observat pe drumul județean 764 A, între Budureasa și Stâna de Vale un arbore doborât pe partea carosabilă. După ce s-au asigurat că nu sunt persoane sau animale prinse sub crengi, având în vedere dimensiunea copacului, unul dintre jandarmi și-a manifestat disponibilitatea de a merge până la domiciliul său din localitatea Budureasa și pune la dispoziție propriul ferestrău mecanic. Astfel, în mai puțin de 40 de minute, cei doi au reușit să deblocheze drumul care leagă stațiunea Stâna de Vale de celelalte localități.

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de vântul puternic, pompierii bihoreni recomandă populației să îndepărteze copacii sau ramurile uscate și să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. Pentru  limitarea  posibilelor  pagube  generate  de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.