Pompierii bihoreni au obținut locurile I, II și III, la Campionatul Național de Atletism şi Cros, la Campionatul Național de Culturism și Fitness și la Campionatul European de Socca Minifotbal.

Disciplina, truda și pregătirea fizică continuă și intensă pentru a îndeplini, în cele mai bune condiții, misiunile dificile care necesită susținerea unui efort sporit și de lungă durată, se reflectă nu doar în activitatea profesională desfășurată de pompierii bihoreni, ci și în rezultatele obținute la diferite competiții.

Campionatul Național de Atletism şi Cros, organizat de  Asociația Sportivă a Pompierilor din România (ASPR), desfășurat în municipiul Piatra-Neamț, în perioada 15 - 17 mai, a reunit la start peste 80 de sportivi din cadrul unităţilor de pompieri militari din întreaga ţară, Bihorul fiind reprezentat de șase subofițeri din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”: plutonier adjutant șef Nagy Robert, plutonier adjutant Petru Lipai, plutonier adjutant Octavian Popa, plutonier major Adrian Mălăieş,  plutonier Paul Suciu și soldat Laviniu Dărăban.

La finalul competiției, pompierii militari bihoreni au ocupat treptele podiumului, la probele „Săritura în lungime”, Viteză „100 metri” și Cros - 1500 m, obținând totodată și șase mențiuni la diferite probe ale competiției. 

Astfel, plutonier adjutant Petru Lipai a obținut medalia de aur, la proba „Săritura în lungime” și cea de argint, la proba Viteză „100 metri”, la categoria de vârstă între 35 - 45 ani, iar plutonier adjutant șef Nagy Robert, a ocupat Locul II la  „Săritura în lungime”, respectiv Locul III, la „Rezistență 1500 m”, la aceeași categorie de vârstă.

De asemenea, soldatul Laviniu Dărăban, care face parte și din echipa națională de minifotbal a României, s-a clasat, alături de coechipierii săi, pe locul III, la Campionatul European de Socca Minifotbal (Socca EuroCup), organizat la Chișinău, în Republica Moldova, în perioada 09-12 mai, aceștia urmând să participe la a Campionatul Mondial de Socca Minifotbal, ce se va desfășura în Oman, în luna noiembrie a acestui an.

Joi, 16 mai, soldatul George Furcic, pompier servant în cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita și-a îmbogățit palmaresul sportiv cu încă o medalie de aur, devenind campion național la proba Culturism - categoria 75 de kilograme, în cadrul Campionatului Național de Culturism și Fitness, organizat de Federația Română de Culturism și Fitness, la Cluj-Napoca, în perioada 16-19 mai, competiție la care participă sute de sportivi. La doar 23 de ani, George a reușit performanța de a fi deținătorul mai multor titluri de campion național și vicecampion internațional la competițiile de profil.