Poliția de frontieră a anunțat că azi se înregistrează un trafic ridicat la transportul de marfă la frontiera cu Ungaria, după ce aplicațiile informatice ale părții maghiare au funcționat cu greutate în curusul dimineții.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, azi se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate autovehiculelor de marfă, în mod special pe sensul de ieşire din România şi intrare în Ungaria.

Din această cauză, autoritățile române au contactat partea maghiară, pentru luarea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

„Reamintim că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează în comun cu poliţiştii din ţara vecină, iar numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. De asemenea, în urma comunicării permanente cu autorităţile maghiare, a reieşit că, în cursul dimineţii, aplicaţiile informatice ale poliţiei ungare au funcţionat cu dificultate, aspect care a îngreunat fluidizarea traficului la automarfare”, a transmis Poliția de frontieră.

De la începutul acestei săptămâni, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţi specifice pentru 55.500 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 27.500 de astfel de mijloace de transport (17.600 pe sensul de ieşire şi 9.900 pe cel de intrare).