Municipalitatea orădeană a anunţat că cinci asocieri de firme au depus oferte pentru construirea Podului Centenarului, în locul pasarelei de la Centrul de Calcul. Contractul pentru execuţia lucrărilor va fi semnat la sfârşitul lunii august. În aceeaşi perioadă va fi semnat şi contractul pentru transformarea străzii Vasile Alecsandri în pietonală. 

 

Primăria Oradea intenţionează să realizeze în locul actualei pasarele pietonale de la fostul Centru de Calcul, construită în anii '50, un pod rutier, care să fie inaugurat în data de 1 Decembrie 2018, cu prilejul Centenarului Unirii. Municipalitatea a anunţat că, în primăvara acestui an, Comisia Judeţeană pentru Atribuiri de Denumiri a dat avizul favorabil pentru ca podul care face legătura între strada Plevnei şi strada Szigligeti Ede să poarte denumirea „Podul Centenarului”. „Expertiza tehnică a pasarelei, întocmită în anul 2016, a constatat deficienţe grave ale suprastructurii, ceea ce justifică necesitatea construirii unui pod nou, care să satisfacă atât necesităţile circulaţiei auto, cât şi pe cea pietonală. Acesta va crea un culoar de circulaţie care va atrage traficul de pe podurile Sf. Ladislau şi Decebal, având şi rolul de a descongestiona traficul pe străzile adiacente”, se menţionează într-un comunicat de presă al Primăriei Oradea. În prezent, se află în derulare procedura privind atribuirea contractului de lucrări pentru acest proiect, intitulat „Demolare Pasarela Plevna din beton armat peste Crișul Repede, elaborare proiect tehnic pentru execuție, obținere autorizații și execuție lucrări pentru construire pod peste Crișul Repede între str. Plevnei și str. Szigligeti Ede”. Cinci asocieri de firme au depus ofertele în termen stabilit de municipalitate: asocierea SC Dacia Faber SRL – Pod Proiect SRL; asocierea SC Freyrom SA – SC Procons Group SRL – SC Aquacons SRL – SC Electro Excel; asocierea Implenia Baugesellschaft m.b.H – Viaponte Rom SRL; asocierea SC Prodial SRL – SC Drumex SRL – Metabet CF SA – Ritmoteh SRL – Drumuri Orăşeneşti SA; asocierea SC Trameco SA – SC Vega 93 SRL – SC Via Design SRL.

Data deschiderii ofertelor a fost 4 iulie 2017. „În acest moment, procedura se află în evaluare tehnică, care urmează să fie încheiată până la finele acestei săptămâni. După parcurgerea tuturor etapelor procedurii de licitație (evaluare tehnică, solicitare clarificări, evaluarea răspunsurilor la clarificări, evaluarea financiară, documentație în baza DUAE, raportul procedurii), va urma semnarea contractului de lucrări undeva la finele lunii august. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 16 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, a declarat Manuela Maghiar, șef Serviciu Achiziții Publice din cadrul Primăriei Oradea. Valoarea estimată a lucrărilor la Podul Centenarului este de 13.164.140,21 lei.

Pe de altă parte, municipalitatea a anunţat că în această perioadă se află în derulare procedura privind atribuirea contractului de lucrări în vederea amenajării str. Vasile Alecsandri. Deschiderea ofertelor a avut loc în data de 6 iulie 2017, iar ofertantul a fost asocierea formată din: SC Gavella Com SRL – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Ritmoteh SRL. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.186.205 lei (fără TVA), iar durata de execuție este de 6 luni din momentul emiterii ordinului de începere a acestora.

„La fel ca în cazul achiziției lucrărilor pentru Podul Centenarului, și procedura de achiziție a lucrărilor de amenajare a str. V. Alecsandri se află în evaluare tehnică, care urmează să fie încheiată până la sfârșitul acestei săptămâni. După parcurgerea tuturor etapelor procedurii de licitație va urma semnarea contractului de lucrări undeva la finele lunii august”, a mai menţionat Primăria Oradea.