Asociația „Simte Magia” desfășoară, în perioada 3 iunie – 1 iulie 2020, proiectul „MagiClub”, platformă online pentru activități de dezvoltare personală.

Asociația este coordonată de magicienii Eduard și Bianca, iar cei doi au obținut o finanțare a proiectului prin programul de finanțare inițiat de Kaufland România.

„Start ONG” este un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul „Start ONG” este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Proiectul, depus de Asociația „Simte Magia”, a primit finanțare în domeniul educației și dorește să combată efectele produse de pandemia actuală. Eduard și Bianca au observat că, în ciuda faptului că orele de la școală se desfășoară online, copiii și tinerii nu au foarte multe opțiuni când vine vorba de activități extracurriculare. Așa a apărut ideea unei platforme online unde, prin magie, participanții nu doar petrec timpul într-un mod distractiv, dar au ocazia și să își dezvolte îndemânarea, creativitatea, încrederea în sine (toate acestea prin metode și mijloace noi și inedite).

Pe lângă voluntarii asociației care se ocupă de crearea site-ului, promovare și organizare, Eduard și Bianca au lansat o invitație deschisă tuturor magicienilor profesioniști din România, pentru a lua parte la acest proiect și pentru a asigura cât mai multe activități și informații copiilor și tinerilor din întreaga țară.

„În fiecare luni, se postează un video nou pentru cei sub 13 ani și în fiecare miercuri, de la ora 20.30, are loc un live cu un invitat din lumea magiei, din România sau din străinătate”, anunță Eduard și Bianca.

Cei interesați pot accesa site-ul www.magic-club.ro și se pot înregistra gratuit pentru a participa la toate activitățile.

„În perioada 24-30 iunie, se desfășoară chiar și un concurs, în cadrul căruia participanții pot trimite o filmare în care prezintă una dintre activitățile lor magice preferate. Premiile și câștigătorii se anunță la începutul lunii iulie’, menționează magicienii orădeni.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina de Facebook MagiClub.