Orădenii mai au la dispoziţie câteva zile, până în data de 30 noiembrie, pentru a-şi plăti obligațiile la bugetul local fără majorări de întârziere. Termenul stabilit anterior era 2 noiembrie 2020.

Persoanele fizice și juridice care au datorii la bugetul local au posibilitatea până la data de 30 noiembrie să-și achite obligațiile fiscale principale restante (debitul anului curent și rămășițele din anii anteriori) pentru a beneficia de anularea majorărilor de întârziere.

„În contextul actual, dată fiind situația provocată de criza virusului Sars-Cov 2, când o parte a societăților comerciale și-au redus/închis activitatea, persoanele fizice și-au pierdut locurile de muncă, Consiliul Local al Municipiului Oradea a adoptat această hotărâre privind scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale şi nefiscale datorate bugetului local de către persoanele juridice și persoanele fizice”, menţionează Primăria Oradea.

Pentru a beneficia de această reducere, cetățenii trebuie, mai întâi, să obţină informații la zi privind obligațiile de plată datorate bugetului local: fie consultând Ghișeul online - Primăria Oradea pe site-ul www.oradea.ro (accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP/CUI), fie la ghișeele de casierie/impunere din cadrul Primăriei Oradea – orar, de luni până joi, între orele 8.00 – 18.00, iar vinerea, între orele 8.00 – 15.00. Apoi, trebuie achitată, până cel târziu în data de 30 noiembrie, suma reprezentând obligațiile principale de plată (debit și/sau rămășită din anii anteriori), fără majorările/penalitățile aferente. La final, contribuabilii trebuie să completeze şi să transmită, până cel târziu la data de 30 noiembrie, cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități), astfel: transmiteți o fotocopie a cererii pe adresa de email primarie@oradea.ro sau depuneți cererea la ghișeele Primăriei Oradea, sau transmiteți cererea prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

În cazul firmelor, Cererea de anulare a accesoriilor trebuie însoțită și de o Declarație pe propria răspundere privind ajutoarele de stat de care au beneficiat în ultimii 3 ani.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.