De trei zile, comercianţii de carne şi produse din carne îşi desfăşoară activitatea în condiţii mult mai bune, după ce Administraţia Domeniului Public a realizat o serie de investiţii de modernizare şi dotare a halei de carne din Piaţa Cetate.

Ieri, în prezenţa primarului Oradiei, Ilie Bolojan şi a directorului ADP, Liviu Andrica a fost prezentată reprezentanţilor mass-media cea mai recentă investiţie realizată în Piaţa Cetate: hala de carne. Timp de mai multe zile, din surse proprii, ADP Oradea a desfăşurat o serie de lucrări de modernizare care au avut ca scop asigurarea de condiţii mai bune a comercializării cărnii şi produselor din carne. Mai exact s-a modernizat şi extins în hala de carne o suprafaţă de 360 mp, din care 300 mp spaţiu de vânzare, iar 60 mp pentru vestiare şi căi de acces.

„Hala de carne s-a extins şi modernizat, s-a montat faianţă şi gresie şi s-au instalat aparate de aer condiţionat. Până acum aveam probleme cu temperaturile din hală, mult peste limita admisă de 22 grade C", a precizat Liviu Andrica, directorul ADP. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 134.000 de euro, cu TVA inclus. De asemenea, au fost achiziţionate 31 de vitrine, din care 19 cu o lungime de 2 m, iar două cu o lungime de 1,65 m. Valoarea achiziţiei se ridică la 49.000 de euro, cu TVA inclus. „Vechile vitrine erau vechi, presupuneau un consum mare de energie, erau de diferite dimensiuni şi forme", a adăugat directorul ADP. Din cele 31 de vitrine, 29 au fost deja închiriate, pentru cele două rămase libere, urmând să se organizeze licitaţie. Liviu Andrica a mai precizat că există o problemă legată de siguranţa produselor din hală, iar pentru a elimina această disfuncţie se vor monta şi trei camere video de supraveghere a spaţiului. Totodată s-ar impune şi amenajarea unei camere de frig, pentru depozitarea carcaselor de porc şi vită.

„Suntem mulţumiţi de amenajare. E o hală spaţioasă şi curată", a declarat Sofia Rus, unul dintre comercianţi.