Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a fost luată cu asalt, la propriu, vineri dimineaţa, atunci când s-a desfăşurat examenul de admitere. Sute de candidaţi şi rudele lor au aşteptat în faţa instituţiei, traficul fiind îngreunat în zona după ce zeci de maşini au blocat o bandă de circulaţie.

Admiterea la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea aproape a blocat circulaţia vineri dimineaţa, în Oradea. Sute de candidaţi şi rudele lor au ajuns în faţa sediului instituţiei de învăţământ, încă de la ora 8.00, trotuarele din faţa facultăţii, şoseaua dar şi Parcul 1 decembrie fiind pline ochi. 1.897 de candidați s-au înscris la examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie (FMF) din Oradea. Cea mai mare concurenţă este pentru specializarea Medicină Generală, unde sunt 932 de înscriși pe cele 144 de locuri pe care facultatea le-a scos la concurs. De asemenea, pentru Medicină Dentară, unde sunt disponibile 88 de locuri, au optat 474 de candidați, iar pentru Medicină în limba engleză, au fost 97 de înscriși pe 50 de locuri. În schimb, mai puţini au optat pentru pecializarea Farmacie, unde sunt 35 de candidați pentru cele 58 de locuri bugetate. La specializările Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie, Radiologie, Imagistică, Tehnică Dentară, Nutriţie și Dietetică, sunt 359 de candidaţi înscrişi pe 240 de locuri. Examenul de admitere a avut loc vineri, de la ora 9.00, pentru specializarea Medicină, respectiv sâmbătă și duminică pentru celelalte specializări.

O candidată a fost eliminată din examen, pentru că avea asupra ei un telefon mobil și a primit un mesaj RO ALERT. Președintele comisiei de examen de la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității Oradea, Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a declarat că absolventa de liceu se va putea înscrie, din nou, în toamnă, dacă vor mai rămâne locuri libere.

„Am avut o candidată la Medicină care a fost eliminată din examenul scris după ce a fost prinsă având asupra sa un telefon mobil. A primit un mesaj RO ALERT astfel că a fost depistat telefonul. Li s-a explicat înainte candidaților că nu au voie să intre cu telefoanele mobile și cu niciun alt tip de echipament electronic în sală, scrie și în regulamentul de admitere acest lucru. Aceasta se va putea înscrie în toamnă dacă vor mai rămâne locuri libere”, a spus Bodog.

Mesajele RO ALERT sună chiar dacă telefonul este pus în modul silențios.