Primăvara-vara se numără bobocii la Grădina Zoologică Oradea. În prima jumătate a anului 2018, clanul suricatelor s-a înmulțit cu încă un exemplar, ajungând la 14, în țarcul purcelușilor de Minnesota grohăie alte 21 de suflețele, iar maimuța capucin, lama, antilopa elan, poneii, cerbul lopătar, zebu, căprioara au și ele urmași…

 

De la finalul anului trecut și până în prezent, la Zoo Oradea s-au născut peste 50 de noi viețuitoare. Astfel, familia porcilor de Minnesota, formată din doi vieri și patru purcelușe, s-a îmbogățit cu nu mai puțin de 21 de noi suflete. Sociabilele capre și oi cameruneze sunt din această primăvară mai multe cu 11, iar clanul celor mai vioaie animale de la Zoo, al suricatelor, s-a mărit cu un nou membru, ajungând în prezent la 14 exemplare. Barza a poposit în această perioadă și în țarcul capucinilor bruni, micile vedete din filmul Pirații din Caraibe, celor două femele și doi masculi de la Zoo Oradea adăugându-li-se doi pui, unul venit pe lume la sfârșitul anului trecut, altul în primăvara lui 2018. Pe lista nou-născuților din parcul de la Zoo se numără și doi pui de ponei, un mascul și o femelă, veniți pe lume în luna aprilie, o femelă din specia căprior european, născută în luna iunie, o antilopă elan, de sex masculin, născută tot în luna iunie 2018.

Alte vietăți care au îmbogățit colecția de animale în această primăvară sunt puiul de lamă, de cerb lopătar, de căprioară, precum și 11 boboci de rățuște indiene și 3 puișori de găinușe bătăușe.

Alegând să vizitați Zoo Oradea, vă puteți bucura de o zi în natură, alături de animale pe care nu aveți ocazia să le vedeți oriunde. Grădina este deschisă în fiecare zi, între orele 9.00 – 19.00 (ora 18.00, la casierie), prețul unui bilet fiind de 15 lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi, pensionari și persoane cu dizabilități. Copiii până la trei ani și persoanele peste 75 de ani beneficiază de intrare gratuită.