Coaliția pentru Familie, susținută de toate cultele creștine din România, organizează sâmbătă, 24 martie, de la ora 14.30, o adunare publică în Piața Unirii din Oradea.

 

Coaliția pentru Familie, susținută de toate cultele creștine din România, organizează sâmbătă, 24 martie, de la ora 14.30, o adunare publică, în Piața Unirii din Oradea, pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituția României în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor.”

Biserica s-a implicat în acest demers civic în primul rând prin voluntarii care au strâns cele peste 3 milioane de semnături, iar apoi, prin numărul de credincioși care au semnat pentru modificarea Constituţiei, manifestându-se în favoarea proiectului care ar interzice căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

„Menirea esențială a Bisericii este de a păstra vie legătura omului cu Dumnezeu. Biserica slujește vieții și pentru că toți suntem chemați la existență de Dumnezeu, este logic, firesc și natural ca Biserica să sprijine familia, să susțină și să promoveze orice inițiativă venită în sprijinul familiei”, susțin reprezentanții Bisericii.

Adunarea publică din 24 martie va fi urmată de Marșul pentru viață pe traseul: Piața Unirii - Catedrala Ortodoxă Învierea Domnului (unde va fi o oprire de 15 minute) - Centrul Civic - Calea Clujului - Maternitate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene.