Se lucrează la foc continuu pe străzile din zona centrală a municipiului Oradea, pentru ca luni, 11 septembrie, când va debuta noul an școlar, circulația să se poată desfășura în condiții cât mai apropiate de normal.

 

Pe Tudor Vladimirescu se toarnă stratul final de asfalt, pe tronsonul cuprins între str. Duiliu Zamfirescu și intersecția cu Piața Unirii (colț cu clădirea Primăriei Oradea), pe partea stângă, direcția de mers spre B-dul Decebal. În urmă cu o zi, a fost asfaltat sensul opus.

Aleea Gojdu a fost finalizată urmând doar a se trasa marcajele rutiere și locurile de parcare. Sâmbătă, 9 septembrie, se va închide circulația pe str. Independenței, pentru a se turna ultimul strat de asfalt pe strada Cele Trei Crișuri.

Același lucru se va întâmpla și pe tronsonul cuprins între intersecția cu str. T. Moșoiu până la intersecția cu str. Independenței (fostul magazin Făt-Frumos). Din această cauză, accesul auto pe porțiunea respectivă, dar și pe str. Traian Moșoiu, va fi închis, tot pe parcursul zilei de sâmbătă. În aceeași zi, pe Moșoiu se va turna stratul de binder.

Tot de luni, pietonii vor putea folosi și Podul Intelectualilor, una dintre cele mai vechi pasarele hobanate din țară. Se va putea circula pe cel puțin o parte a podului.

„Chiar dacă lucrările nu vor fi finalizate în proporție de 100%, ne-am dorit să închidem acele șantiere care îngreunează traficul, tocmai ca de luni, când va începe noul an școlar, să se poartă circula în condiții normale. Le mulțumesc orădenilor, întrucât, în ciuda disconfortului creat, au dat dovadă de înțelegere”, transmite primarul Florin Birta.