Peste 600 de mărțișoare cu mesaje preventive, create de copii, au fost oferite doamnelor și domnișoarelor, de polițiștii din Bihor, de 1 Martie.

Continuând tradiţia anilor precedenţi, vineri, 1 martie, poliţiştii Serviciului Rutier, cei ai Biroului Rutier Oradea și poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe raza municipiului Oradea și pe drumurile publice din județul Bihor, pentru a oferi doamnelor şi domnişoarelor participante la trafic mărţişoare şi recomandări preventive, marcând, astfel, simbolic, ziua de 1 Martie.

Mărțișoarele pe care polițiștii bihoreni le-au oferit au fost create de elevii și de preșcolarii implicați în activitățile preventive desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Astfel, elevii Colegiului Național „Onisifor Ghibu” Oradea, cei ai Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Tehnologic Felix Sânmartin, ai școlilor gimnaziale „Ioan Slavici”, „Dimitrie Cantemir”, „Lucreția Suciu”, „Avram Iancu” din municipiul Oradea, de la Școala Gimnazială din Biharia, precum și preșcolarii grădiniței Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” și cei ai Grădiniței cu program prelungit nr.23 „Castelul veseliei” Oradea, au realizat peste 600 de mărțișoare cu mesaje preventive, destinate conducătorilor auto și participanților la trafic.

Pe spatele fiecărui mărțișor se regăsește prenumele copilului care l-a realizat și instituția de învățământ de unde provine.

De 1 martie, preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit nr.23 „Castelul veseliei” Oradea, s-au alăturat demersului polițiștilor de prevenire și, alături, de ei, au distribuit mărțișoarele cu mesaje preventive, pe platoul din fața Crișul Shopping Center Oradea și pe strada Republicii din Oradea, în zona pietonală.

De asemenea, polițiștii de prevenire, alături de polițiștii rutieri din Bihor au fost prezenți în zona Pieței Unirii din municipiul Oradea și au oferit doamnelor și domnișoarelor participante la trafic, în calitate de conducător auto sau pieton, mărțișoare cu recomandări preventive.

Astfel de acțiuni au avut loc și în Salonta, unde polițiștii Biroului Rutier Salonta au oferit doamnelor și domnișoarelor participante la trafic mărțișoare și urări calde, de început de primăvară.

Gestul polițiștilor din Bihor a fost întâmpinat cu bucurie de doamnele și domnișoarele participante la trafic, care au apreciat mesajele preventive oferite de polițiști odată cu simbolul sosirii primăverii, mărțișorul.