Pentru călătoria în trafic internațional, începând de luna aceasta, CFR Călători pune la dispoziția celor care utilizează aplicația „Cumpără bilete de tren online”, disponibilă pe cfrcalatori.ro, un nou tip de bilet - A4 Rail Ticket (A4RT) pentru care nu va mai fi necesară tipărirea sau ridicarea lui dintr-o stație de cale ferată.

În prima etapă, aplicația va permite vânzarea online a biletelor tip A4RT pentru relațiile internaționale dintre România - Ungaria și retur, urmând a fi extinsă în cursul lunii august 2021 și pentru relațiile internaționale dintre România-Austria și retur și ulterior către alte destinații europene.

Astfel, călătorii care cumpără online legitimațiile de călătorie tip A4RT vor primi pe email aceste bilete sub forma unui document pdf și fie pot fi tipărite, fie pot fi prezentate pe dispozitive electronice (telefon, tabletă, laptop).

Prin procurarea online a biletelor de călătorie A4RT, pasagerii se pot prezenta direct la tren, fără alte formalități în stația de plecare.

Biletele A4RT sunt nominale, iar în tren, la verificarea legitimațiilor de călătorie, pasagerii trebuie să prezinte: biletul A4RT imprimat sau afișat pe un dispozitiv electronic și un documentul de identitate (carte de identitate sau pașaport în original).

Achiziționarea online a biletelor în trafic internațional este posibilă de la începutul anului 2019. Pentru efectuarea călătoriei cu alt tip de biletele internaționale cumpărate online, călătorul trebuie să intre în posesia acestor documente de transport în România, fie prin ridicarea lor dintr-o stație  CFR, fie prin livrarea prin curier.

Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot accesa cfrcalatori.ro secțiunea Mers Tren Trafic Internațional sau să solicite informații telefonice la casele de bilete cu vânzare în trafic internațional din stațiile de cale ferată.