Orădenii pasionaţi de dans s-au bucurat şi în acest weekend de cursul de dans în aer liber organizat de Fundaţia Comunitară Oradea şi Clubul Exclusive Dance în aer liber. Vineri, 23 iulie, de bucuria dansului au beneficiat seniorii, iar sâmbătă, 25 iulie, copiii şi tinerii.

 

Fundația Comunitară Oradea, în parteneriat cu Clubul Exclusive Dance, organizează săptămânal, până la finalul lunii august, cursuri de dans în aer liber dedicate bihorenilor și turiștilor. Vinerea, de la ora 20.00, sunt așteptați în Parcul Libertății seniorii, iar sâmbătă, de la ora 12.00, sunt așteptați copiii și tinerii. Aceste evenimente cu participare gratuită au început pe 9 iulie și vor continua pentru încă șase săptămâni. Rolul lor este de a oferi publicului un mediu de relaționare, recreere și cultivare a gusturilor muzicale.

„Tot ceea ce organizăm la nivel de activități în zona parcului este pentru că ne dorim ca lumea să înțeleagă că parcurile sunt niște zone publice, în care să vină să se simtă bine, pe care să le stăpânească și de care să se bucure. Sperăm să avem în continuare foarte multe activități aici”, a spus Cătălina Popa, președinte executiv al Fundației Comunitare Oradea. „Copiilor comunității le propunem foarte multe activități, pe grupe de vârste, astfel încât să se simtă bine, făcând ceva util, proiecte în natură, în aer liber. Pe urmă îi avem pe seniori, este cea de-a doua grupă pe care o adresăm cu acest parc. Ne dorim să vedem cât mai mulți seniori, în special la serile de dans, dar vor fi organizate activități și pentru ei”, a mai spus acesta.

Activităţile de animare a Parcului Libertății au început în august 2020, ca urmare a unei finanțări obținute din partea Lidl România, prin intermediul căreia Fundația Comunitară Oradea a putut merge mai departe de înfrumusețarea floricolă a zonei, reușind să organizeze până acum zeci de activități educaționale non-formale, culturale şi acțiuni de mediu în perimetrul parcului (de la ateliere de reciclare, educație rutieră și până la mini concerte și piese de teatru).

Mai multe informații despre activitățile din Parcul Libertății pot fi găsite pe pagina de facebook dedicată parcului.