Miercuri, 24 februarie, începând cu ora 19.15, clubul Oradea Toastmasters pregătește o ședință specială pe Zoom, la care va participa și va susține un discurs Richard E. Peck, actualul președinte al Toastmasters International.

Clubul este singurul din țară selectat pentru a face parte din acest tur în jurul lumii prin care Richard E. Peck dorește să viziteze toate țările în care există cluburi Toastmasters. Ședința va avea ca temă iubirea (Iubește viața), pentru a fi în ton cu sărbătoarea din 24 februarie: Dragobetele.

Organizatorii ședinței recomandă participanților la ședința online să poarte unicele ii românești, pentru a arăta frumusețea portului popular oamenilor din toate colțurile pământului. Pentru această ședință, evaluatorii vor fi din majoritatea cluburilor din România. Amfitrionul serii, Laura Trif, va prezenta tradiții și obiceiuri de Dragobete pentru a-l familiariza pe invitatul special cu țara pe care o vizitează.

Deoarece Richard E. Peck, președintele Toastmasters International, nu știe limba română, ședința se va desfășura integral în limba engleză.

O ședință este formată din trei părți: prima parte include discursuri pregătite, în cadrul căreia membrii își pot dezvolta abilitățile de scriere și susținere a unui discurs, a doua parte, în care atât membrii, cât și invitații își pot exersa creativitatea prin discursuri improvizate. Ultima parte a ședinței, evaluările, ne va ajuta să ne corectăm greșelile.

La Toastmasters, se învață prin practică, membrii exersează acasă, iar când vin la ședință, pun în practică lecțiile învățate acasă și din evaluările primite anterior.

Clubul Oradea Toastmasters a fost premiat la conferința de district din anul 2020 de la Budapesta de două ori pentru parcursul educațional și numărul de membri ai clubului, reușind, de asemenea, să obțină cele 10 puncte DCP (Programul Distinguished Club).

Clubul Oradea Toastmasters împlinește anul acesta opt ani de la afilierea oficială cu Toastmasters International. Încă de la începuturile clubului, acesta a ajutat sute de oameni, oferind un mediu pozitiv și prietenos, astfel încât persoanele respective să capete încredere în sine și să-și depășească frica de vorbit în public.

Cei care doresc să participe găsesc mai multe detalii, inclusiv link-ul de conectare, pe pagina de Facebook Oradea Toastmasters. De asemenea, participanții sunt rugați să fie punctuali pentru a nu deranja desfășurarea ședinței.