Primăria Oradea a trimis un comunicat de presă după incidentul de sâmbătă după-masă, când o porțiune din tavan, cuprinsă între cele două linii de tramvai, s-a prăbuşit. Din fericire, niciun pieton nu se afla în acel moment în pasaj.

Intrarea dinspre Piața București a pasajului subteran de lângă Gara Oradea a fost închisă de sâmbătă, 8 decembrie până luni, inclusiv. Asta după ce o porțiune din tavan, cuprinsă între cele două linii de tramvai, s-a desprins și a căzut, sâmbătă după-masă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cel mai probabil incidentul s-a petrecut din cauza infiltrațiilor de apă.

După o primă evaluare, specialiștii au concluzionat că nu este afectată structura de rezistență a pasajului, fiind vorba doar despre desprinderea unor elemente de finisaje de pe tavan. Totodată, se analizează redeschiderea pasajului, în siguranță, în cursul săptămânii viitoare.

La fața locului s-au deplasat muncitori de la Drumuri Orășenești care au decopertat elementele care ar mai fi putut să cadă și angajați de la SC RER Vest SA, ultimii curățând zona de moloz. De asemenea, echipaje ale Poliției Locale Oradea au fost mobilizate în zonă pentru a limita accesul și a asigura perimetrul.

Pasajul se află în analiza implementării unui proiect de reabilitare pe fonduri europene în cursul acestui an, dar lucrările vor fi prioritizate de către Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea.