De ieri, 26 septembrie, a intrat în lucru a patra foreză cu care se realizează piloţii foraţi la pasajele subterane din Piața Gojdu. Până în prezent s-au executat aproximativ 100 de piloți forați din cei aproximativ 2.000 cât trebuie realizaţi în total.

„Cu această a patra foreză, ritmul de lucru va creşte semnificativ, având în vedere că se va lucra cu cele patru utilaje concomitent”, precizează municipalitatea orădeană.

Cei aproximativ 2.000 de piloţi vor face parte din structura de rezistență a celor cinci pasaje rutiere care vor fi construite în zona Pieței Gojdu. Rețeaua de pasaje subterane din Piaţa Gojdu este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea. Fiecare pasaj va avea câte două rampe, de intrare, respectiv ieșire.

Totodată, continuă devierea rețelelor de utillități, precum și îmbunătățirea devierilor de trafic, conform deciziilor avizate în comisia de circulație.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa I”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020. Finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din Freyrom - lider, Leko Construct, Construcții Erbaşu, Metabet CF și Procons Group. Valoarea contractului este 85.317.030,33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 milioane euro fără TVA).