Asociația Internațională Euro Foto Art anunţă cea de-a VII-a ediţie a Concursului Internaţional de fotografie dedicat fotoreporterilor din Euroregiunea Bihor- Hajdú - Bihar. Înscrierile se pot face până în data de 29 ianuarie.
 

Ediţia din acest an este organizată în parteneriat cu casa Partium din Debrecen, iar expoziţia va fi vernisată în Oradea şi în oraşul Debreţin. La concurs pot participa fotoreporteri, ziariști și colaboratori ai mass-media tipărite și electronice din județele Bihor (RO) și Hajdú-Bihar (HU), invitați de către Asociația Internațională „Euro Foto Art”, cu câte 10 imagini de fotoreportaj/autor, realizate pe parcursul anului 2021 în cele două județe. Fiecare imagine trebuie însoțită de un text de maximum două rânduri (100 semne), care să facă referire la denumirea evenimentului, locul și data când a fost fotografiat. Imaginile vor fi trimise împreună cu borderoul de participare, care va purta și semnătura de confirmare a originalității creației. Imaginile vor fi trimise, în vederea jurizării, prin e-mail pe adresa: eurofotoart@gmail.com în format JPG (compresie medie), la rezoluţia de 96 dpi, RGB, mărimea fişierului trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mare minim 3000 de pixeli.

Juriul format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, Stanik István, expert media din Debrecen (HU), și artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației Euro Foto Art (președintele juriului), vor stabili (în baza criterilor de apreciere a fotografiei de reportaj) care sunt imaginile acceptate. Cele mai reușite colecții vor fi expuse în cadrul unori expoziții reprezentative, iar cele mai valoroase vor fi premiate cu Cupe și medalii. Ultimul termen de predare a imaginilor este data de 26 ianuarie 2022. Jurizarea va avea loc în data de 29 ianuarie, iar rezultatele jurizării vor fi anunțate în data de  31 ianuarie.

Ceremonia înmânării premiilor și vernisajul expoziției internaționale vor avea loc sâmbătă, 5 februarie, de la ora 11.00, în Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea - România din cadrul Muzeului Orașului Oradea și va fi transmisă online pe facebook-ul Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation.

La vernisaj vor fi invitați să participe fotoreporterii participanți la concurs din cele două orașe: Oradea și Debrețin, respectiv redactorii șefi ai mass-media din cele două oraşe.