Cu ocazia zilei de 8 Martie, preoții Parohie Oradea Sfântul Pantelimon, din Nufărul, au adus zâmbete pe chipurile credincioaselor aflate duminică la Sfânta Liturghie, dăruindu-le flori și urându-le un călduros La mulți ani.

Așa cum obișnuiește parohia, și în acest an nu au uitat să le mulțumească mamelor, bunicilor sau străbunicilor cu ocazia Zilei Internaționale a femeii dar și a mamei. La ieșirea de la Sfânta Liturghie, acestea au fost așteptate de către pretotul paroh, Romulus Cosmin Pintea, cu câte o floare și o urare de La mulți ani. Acestea s-au arătat bucuroase de surpriza realizată, având în vedere că și de 1 Martie, au primit la plecare un mărțișor ca vestitor al primăverii.

Luna martie este prima lună de primăvară, luna în care natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletele. Contrar aşteptărilor, Ziua Femeii, pe care o sărbătorim pe 8 Martie, nu este la fel de veche ca Mărţişorul. Această sărbătoare s-a născut undeva la începutul secolului trecut, şi este strâns legată de mişcarea feministă, şi destul de ciudat, de ideologia socialistă. La noi în țară, ziua de 8 Martie simbolizează nu doar Ziua Internațională a femeii, ci și ziua mamei, prilej cu care fiecare femeie, primește în dar o floare.

Parohia a împărțit în jur de 150 de flori în ghiveci pentru credincioasele aflate duminică la slujbă, și le-a mulțumit pentru implicarea acestora în anumite proiecte ale bisericii.