Ca urmare a încheierii procedurii de licitație, Primăria Oradea a semnat la începutul lunii iunie contractul de lucrări privind „Amenajarea Parcului Sportiv Salca III”, executantul fiind asocierea de firme S.C. Abed Nego Com S.R.L (lider asociere) şi S.C. Sport Arena S.R.L (asociat), iar proiectant S.C. Pro Arh S.R.L.

 

Prețul contractului este de 3.664.361,89 lei fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni. Predarea amplasamentului s-a realizat luni, 26 iunie 2017, urmând ca executantul să demareze lucrările de amenajare a parcului, respectiv trasarea topografică a amplasamentului pentru soluția proiectată, organizarea de șantier în data de 3 iulie 2017, iar apoi vor începe efectiv lucrările de execuție.

În cadrul investiției „Amenajare Parc Sportiv Salca III” se va amenaja o suprafață de cca. 13.000 mp, situată între strada Meiului și Centrul de Afaceri Trade Center. Parcul va fi dotat cu 3 terenuri de tenis, 2 terenuri de baschet şi un teren de minifotbal, toate având spaţiul de siguranţă inclus. Se vor amenaja de asemenea şi 3 terenuri de tenis de masă.

„Prin această investiție, Primăria Oradea urmărește realizarea unui parc destinat atât loisirului, cât și activităților sportive, suprafața urmând să fie plantată cu arbori și arbuști care să ofere atât o protecție sonoră şi acustică, cât și protecție împotriva radiațiilor solare”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Arborii propuși pentru plantare sunt 7 conifere și 58 foioase, totalizând un număr de 65 de copaci, alături de care se vor planta peste 500 de arbuşti, conifere şi foioase. Amenajarea peisagistică va mai cuprinde suprafețe de gard viu şi plante căţărătoare pentru pergole.

Accesul principal în parc se va face dinspre strada Meiului, realizându-se şi o parcare adiacentă străzii Meiului. Aleile pietonale vor fi concepute unitar cu cele din Parcul Salca I și Parcul Salca II.

Parcul va fi dotat cu 3 fântâni cu apă potabilă, racordate la rețeaua stradală urbană, 2 toalete ecologice situate pe o platformă de beton, protejată vizual față de stradă cu un panou din lemn, bănci, coșuri de gunoi, 4 panouri de informare.

Totodată, se va asigura iluminatul adecvat al terenurilor de sport şi al aleilor.

Pentru a oferi condițiile necesare pentru desfășurarea unor competiții amicale de tenis, a fost prevăzută o tribună cu gradene cu o capacitate de cca 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. În spațiul construit rezultat sub tribună vor fi amplasate grupuri sanitare, inclusiv vestiare și dușuri, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, spațiu pentru personalul de întreținere a curățeniei, spațiu destinat funcţionării unui mini-bufet, spaţiu tehnic echipat cu pompe pentru irigaţii, boiler pentru grupurile sanitare și dușuri, tablou electric. Totodată, vor fi amenajate pergole, foișoare și peluze.

De menționat că în cadrul investiției sunt cuprinse și lucrări de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă și rețele de irigare.