Parcul „Plantați în amintire”, amenajat la marginea parcului Salca, înspre strada Prieteniei, a luat naștere în primăvara anului trecut, la propunerea Asociației Zi de Bine.

„Aici au fost plantați inițial 100 de mesteceni, care au fost adoptați de zeci de orădeni în memoria unei persoane dragi decedate, poveștile persoanelor pentru care au fost sădiți putând fi citite prin scanarea codului QR de pe plăcuțele atașate la țărușul fiecărui mesteacăn. Între timp, multe dintre plăcuțe au dispărut, apărând necesitatea înlocuirii acestora”, menţionează municipalitatea orădeană.

Primăria Oradea a refăcut cele 75 de plăcuțe lipsă, iar Asociația Zi de Bine a făcut un set de 101 plăcuțe de rezervă, care vor putea fi folosite în viitor în cazul în care cele montate se vor deteriora.

Vineri, 12 aprilie, reprezentanți ai Direcției Tehnice din Primăria Oradea s-au întâlnit cu membrii familiilor celor decedați, cărora le-au fost înmânate noile plăcuțe.

Cei care nu au reușit să ajungă sunt așteptați să le ridice de la Primăria Oradea, camera 231 C (etaj II - Direcția Tehnică), de luni până vineri, între orele 8.00 - 15.00.