Iubitorii muzicii folk au fost răsfățați în weekend. Sâmbătă și duminică, în Parcul Bălcescu, s-a desfășurat a IV-a ediție a Festivalului Național de Folk Pro Lirica, un eveniment la care au participat artiști importanți, printre care Mircea Rusu și Mircea Bodolan.

Puțin peste 100 de persoane au participat sâmbătă la Festivalul Național de Folk Pro Lirica, organizat în Parcul Bălcescu. Festivalul a început cu versuri din piesa „Cântec de oameni” a lui Valeriu Sterian, recitate de organizatoarea Mihaela Dindelegan, care a subliniat că „noua ediție are loc cu ajutorul oamenilor”, mulțumindu-le celor care au sprijinit financiar evenimentul.

Evenimentul a fost deschis de profesorul de chitară orădean Raul Bochiș cu piesa „Ploaia care va veni”. Spre mulțumirea spectatorilor, cei mai mulți de vârsta a treia, care au aplaudat și cântat alături de artiști, ploaia nu a venit, atmosfera fiind însorită pe alocuri.  

În cele două zile ale festivalului pe scenă au evoluat atât artiști locali, tineri și consacrați, cât și invitați din rândul corifeilor folkului românesc. Sâmbătă, 18 septembrie, au urcat pe scena din Parcul Bălcescu, pe lângă Raul Bochiș (Oradea): Adina Hodișan (Oradea), Carmen Ifrim Săsărman (Ștei), Monica Mihaela Cojocaru (Arad), Traian Cosma (Oradea), Mircea Bodolan (București), Magda Puskas & Friends (Cluj-Napoca). Duminică, 19 septembrie, orădenii i-au putut asculta pe membrii grupului Kharisma de la Palatul Copiilor Oradea, Andrei Arad (Oradea), Corina și George Nica (Brașov), Florin Paul Camen (Hunedoara), Călin Pop și Raul Silaghi (Oradea), Cătălin Stepa (Hunedoara), Mircea Rusu (București).

În cadrul festivalului, duminică, 19 septembrie, începând cu ora 15.00, a avut loc un eveniment dedicat poeziei, prilej cu care și-au lansat cărțile poeții: Corina Nica (Brașov), Eugenia Ponta Pete (Pecica), Ioan Vasile Marcu (Arad), Carmen Ifrim Săsărman (Ștei) și Mihaela Dindelegan (Oradea).

Pe toată durata evenimentului, între orele 10.00 - 21.00, pentru copii au fost montate echipamente de joacă și au fost deschise mai multe puncte de alimentație publică.

Evenimentul a avut loc în aer liber, cu respectarea condițiilor de distanțare fizică, accesul publicului la spectacole fiind gratuit.