Cunoscut sub numele Palatul Klobusitzky, imobilul se află în prezent într-o stare avansată de degradare, are un amplasament privilegiat, fiind cap de perspectivă de pe str. Dunării şi marchează începutul zonei pietonale de pe str. Republicii.

Momentan se montează schela necesară realizării lucrărilor de reparaţii şi schimbarea învelitorii la întreg imobilul. În această etapă se va folosi ţiglă de tip solzi de aceleaşi dimensiuni şi culoare ca şi cea originală şi se vor înlocui toate elemente de tablă ale acoperişului, jgheaburile şi burlanele, doliile şi şorţurile de tablă conexe învelitorii. De asemenea, în comunicatul primăriei se mai arată că dacă pe timpul execuţiei lucrărilor se va constata existenţa unor elemente degradate din structura şarpantei, se vor lua măsuri de consolidare, iar șarpanta va fi ignifugată cu materiale omologate.

Totodată, se vor repara elementele de zidărie de la nivelul podului. Se va verifica integritatea şi stabilitatea elementelor decorative şi a cornişelor care marchează frontoanele centrale, elemente care se pot repara din pod după desfacerea învelitorii.

În cadrul lucrărilor de reabilitare se va verifica fiecare ornament în parte, după care, în funcție de starea de degradare, va fi reparat sau înlocuit. De asemenea, se va desface tencuiala veche, se vor curăța rosturile zidăriei, se va reface tencuiala, și vor fi vopsite în culorile specificate în proiect.

Cablurile de pe fațada palatului vor fi îngropate sau, după caz, mascate. Tâmplăria neconformă se va înlocui la nivelul parterului, cu tâmplărie nouă. La nivelul etajului pe faţadele dinspre strada Republicii, respectiv Snagovului şi Gh. Dima se va înlocui cu tâmplărie nouă din lemn stratificat şi geam termopan.

Feroneria balcoanelor și portdrapelului se va curața de vopsea, se vor decapa elementele metalice, se vor chitui părțile degradate și se vor șlefui în prealabil apoi se vor revopsi cu culoare gri antracit.

Degradările faţadelor sunt cauzate, pe de o parte de lipsei întreţinerii constante a învelitorii şi a burlanelor, care au produs infiltraţii şi desprinderi de tencuială, dar și duratei mari de timp ce s-a scurs de la ultima reparaţie (cel puţin 60-70 ani).

În ceea ce privește parterul, acesta mai este întreţinut datorită deselor schimbări de funcţiuni şi proprietari, dar și aici intervenţiile făcute au fost  necorespunzătoare şi neunitare. De asemenea, amplasarea semnalisticii şi a firmelor nu este una corespunzătoare.

Lucrările sunt executate de asocierea firmelor SC Glory Residence SRL & SC Bam Marin Construct SRL. Valoarea contractului de lucrări este de 760.420,00 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.