Un angajat al Curţii de Apel Oradea, judecător, potrivit unor surse, a fost confirmat cu noul coronavirus, alte două persoane, contacţi direcţi cu acesta, fiind izolaţi la domiciliu.

Informaţia a fost confirmată de Biroul de Presă al Curţii de Apel Oradea, care a transmis azi un comunicat.

„În vederea informării corecte a justițiabililor care în această perioadă sunt implicaţi în proceduri judiciare la Curtea de Apel Oradea, a avocaților şi a celorlalți participanţi, vă aducem la cunoștință că, în cursul zilei de vineri, 31 iulie, la Curtea de Apel Oradea, o persoană angajată a fost  depistată pozitiv la testarea pentru infecția cu COVID-19. A fost anunțată Direcția pentru Sănătate Publică, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate a fost stabilită calitatea de contact direct pentru doi angajați din cadrul Curții de Apel cu privire la care s-a dispus izolarea la domiciliu”, se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, au fost dispuse măsuri administrative în vederea dezinfectării tuturor spațiilor destinate personalului, precum și a celor destinate accesului publicului pentru eliminarea oricărui risc de transmitere a virusului. De asemenea, în cel mai scurt timp, întreg personalul Curţii aflat la serviciu în această perioadă, care se suprapune cu vacanța judecătorească, va fi supus testării prin metoda pooling.