Artistul fotograf Ovi D. Pop a stabilit o nouă performanță mondială, clasându-se pe locul 9, din peste 10.000 de artiști fotografi din întreaga lume, în topul realizat de Photographic Society of America (PSA), singura organizație care este acreditată pentru a realiza topuri mondiale anuale.

Photographic Society of America (PSA) este o organizație mondială dedicată fotografilor din întreaga lume.  Înființată în 1934, Societatea este destinată fotografilor profesioniști și „amatorilor seriosi”, așa cum se arată în descrierea organizației și are membri în peste 80 de țări. Anual, PSA realizează un top mondial, fiind singura organizație care este acreditată să facă acest lucru. Pentru rezultatele anului 2019, așa cum recent a anunțat PSA, fotograful orădean Ovi. D. Pop a intrat în clasamentul mondial pe locul nouă, o performanță greu de egalat în România, în curând. Ovi D. Pop s-a clasat astfel în primii 10 artiști fotografi ai lumii, atât la categoria PID (Pictorial Divison) Color, cât și la Mono. Punctajul obținut de artist a fost 3690, față de 5.141, punctajul fotografului clasat pe primul loc (Yuk Fung Garius, Honk Kong), la Color, și 3733, față de 5188, punctajul realizat de același ocupant al locului I, Yuk Fung Garius, la Mono.

Ovi D. Pop s-a clasat în primii 200 de fotografi ai lumii și la categoriile Fotojurnalism și Travel.

Pentru a intra în clasamentul PSA, artiștii fotografi sunt punctați atât pentru fotografiile care le-au fost acceptate în saloanele și competițiile internaționale de fotografie, cât și pentru participarea în jurii internaționale, în anul 2019 Ovi D. Pop fiind prezent în peste 25 de astfel de jurizări, realizate inclusiv online, în peste 12 țări.  În ceea ce privește acceptarea imaginilor în saloanele de profil, este de menționat că, anual, peste 10.000 de fotografi din lume participă la astfel de competiții, însă doar 5% dintre aceștia ajung în topurile PSA.

De asemenea, în catalogul Who’s Who in Photography PSA Worldwide 2019, fotografia 6 chairs realizată de Ovi D. Pop a fost aleasă pentru ilustrare la categoria PID Mono.