Pentru că, pe zi ce trece, numărul celor care se vaccinează este tot mai mare, iar centrele, până mai ieri goale, se aglomerează, municipalitatea a decis ca Orășelul Copiilor să își suspende activitatea și să redevină de astăzi, 26 octombrie, centru de vaccinare.

Acesta va funcționa zilnic, de luni până duminică, de la ora 08.00 la 20.00. Accesul se va face prin intrarea principală, cea de lângă magazinul Supeco. Aici vor funcționa trei fluxuri de vaccinare, două cu vaccinul Pfizer și unul cu vaccinul Johnson & Johnson. Prin deschiderea noului centru de vaccinare este posibilă efectuarea unui număr mai mare de vaccinări într-un timp scurt și în condiții de siguranță sanitară.

Cei care doresc să se vaccineze în Oradea mai au la dispoziție centrul modular din Piața Emanuil Gojdu, unde pot opta pentru vaccinurile Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna sau AstraZeneca, centrul de la Colegiul „Traian Vuia” sau centrul mobil de la complexul comercial Auchan, unde se pot vaccina cu Pfizer și Johnson & Johnson. Toate centrele sunt deschise zilnic, de la 08.00 la 20.00.

Centrul mobil din Auchan va fi și el deschis toată săptămâna, decizia fiind luată ca urmare a numeroaselor solicitări venite în aceste zile din partea populației. Potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) persoanele nevaccinate au acces în mall pentru vaccinare dacă există un centru de vaccinare amenajat în incinta spațiului comercial.

Un alt centru de vaccinare se află la Spitalul Pelican, unde se administrează serul de la Pfizer.

„Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Municipiului Oradea.