Administrația Domeniului Public Oradea a redeschis Ștrandul Ioșia în dimineaţa zilei de sâmbătă, 11 ianuarie, spre bucuria orădenilor care au vrut să profite în zilele friguroase de iarnă de beneficiile apelor termale.

Peste 180 de orădeni au trecut pragul Ştrandului Ioşia sâmbătă, 11 ianuarie, când a fost oficial redeschis. Majoritatea celor care ales să-şi petreacă ziua de sâmbătă la ştrand, sunt clienţi fideli, posesori de abonamente.

În perioada 16 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020, Ştrandul Ioşia a fost închis pentru lucrări de întreținere, curățenie, reparații și zugrăveli. „În perioada de iarnă, la Ștrandul Ioșia funcționează doar bazinul cu numărul 5, care comunică printr-un tunel cu clădirea administrativă. Din octombrie până în aprilie, Ștrandul Ioșia este deschis de marți până duminică, între orele 8.00-17.00 (ora 16.00, la casierie), iar din luna mai până în septembrie, programul de funcționare este de marți până duminică, între orele 8.00-20.00 (ora 19.00, la casierie)”, precizează purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz.

În sezonul estival însă, orădenii se pot bucura de şase bazine deschise, unul dintre acestea fiind dedicat copiilor, nivelul apei atingând între 0,6 şi 0.8 m. În incinta ştrandului orădenii beneficiază de 25 de duşuri cu apă caldă, 26 de vestiare, grupuri sanitare

punct prim-ajutor (cruce-roşie), un teren de beach-volley,un teren de baschet, un teren de tenis cu piciorul, un teren de tenis de câmp – nou, două mese de ping-pong şi un loc de joacă pentru copii. De asemenea, există două unităţi de alimentaţie publică, iar bazinele sunt supravegheate de doi salvamari.

Un bilet de intrare pentru adulți la Ștrandul Ioșia costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități au de achitat 9 lei. Abonamentul pentru adulți, cu 24 de intrări valabile 60 de zile, costă 210 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități – 100 lei. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.