Ioan Petru Căprariu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, în locul acestuia fiind numit orădeanul Laurenţiu Ţenţ.

 

Potrivit unei decizii a premierului publicată luni în Monitorul Oficial, Ioan Petru Căprariu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, cu rang de secretar de stat, dar şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Căprariu a fost numit de fostul premier Dăncilă, în luna aprilie, la conducerea Casei Naţionale de Pensii. Noul preşedinte al CNPP este orădeanul Laurenţiu Ţenţ, pentru un mandat de cinci ani, potrivit unei alte decizii a premierului Orban, publicate în Monitorul Oficial. Premierul Orban anunţase public că îl va înlocui din funcţie şi că vrea modernizarea instituţiei, care este „complet neadaptată secolului XXI”.

Laurențiu Țenț, în vârstă de 38 de ani, a lucrat la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor, apoi la Casa Județeană de Pensii Bihor. Este licențiat în drept al Facultății de Științe Juridice și Administrative Oradea.

 Sursa foto: g4media.ro