Un orădean în vârstă de 32 de ani a fost arestat preventiv după ce polițiștii l-au prins conducând cu viteză. La control, bărbatul, care nu avea permis, le-a arătat agenților un document contrafăcut. El a fost reținut și prezentat cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Oradea. Pus sub control judiciar, orădeanul a ajuns după gratii după ce procurorul de caz a contestat decizia Judecătoriei.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, orădeanul a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Oradea, la 15 mai a.c., la ora 08.45, pe strada Calea Mareșal Averescu din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză peste limita maximă admisă de lege, respectiv cu 109 km/h, într-o zonă de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h. “În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. De asemenea, acesta avea asupra sa un permis de conducere contrafăcut. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au întocmit dosar penal în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii rutieri l-au reținut pe orădeanul de 32 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar la 16 mai a.c., acesta a fost prezentat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Oradea a respins propunerea procurorului și a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar. Împotriva acestei măsuri, procurorul a declarat contestație, iar joi, 21 mai a.c., magistrații Tribunalului Bihor au admis contestația și au dispus arestarea preventivă a orădeanului pe o periodă de 30 de zile. El a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judeătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și fals material în înscrisuri oficiale.