Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători. Anul acesta municipiul va fi împodobit cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini.

Acestea vor avea forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase. Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe.

Primele lumini vor fi aprinse pe clădirea Primăriei, Podul Sfântul Ladislau, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii, restul luminilor aprinzându-se pe rând ulterior până la Crăciun. Iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până la Bobotează.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase se ridică la circa 500.000 de euro și este asigurată de către firma Luxten Lighting în mod gratuit, conform contractului de concesiune. Pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% față de becurile normale, valoarea consumului fiind de aproximativ 30.000 lei.