O tânără în vârstă de 25 de ani din Bihor, care a născut de o lună, a murit acasă, după ce s-a întors de la medicul de familie. Tânăra avea alergii multiple și astm. Anchetatorii au deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Șeful Serviciului de Ambulanță Bihor, dr. Liciniu Venter, a declarat că medicii au fost solicitați, marți seara, în localitatea Ţeţchea, la o tânără care născuse de o lună și se simțea rău. Femeia avea multiple alergii și astm bronșic. Când a ajuns echipajul, tânăra era în stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare timp de o oră, însă fără succes.

„Am înțeles de la aparținători că a ieșit din casă și a căzut. Spuneau că fusese la medicul de familie, care i-a dat o rețetă, dar nu a mai apucat să ia medicamentele”, a spus Liciniu Venter. Potrivit unor surse, tânăra se simţea rău de câteva zile, aşa că a mers la medicul de familie care a diagnosticat-o cu o infecţie respiratorie. Tinerei i s-a prescris un medicament antiinflamator şi un antibiotic, niciunul însă nefiind recomandate în cazul bolnavilor de astm bronşic. Nu este însă clar deocamdată dacă tânăra a apucat sau nu să ia vreunul dintre medicamentele prescrise. Procurorii au deschis dosar de ucidere din culpă, urmând să se stabilească motivele pentru care a murit tânăra. Ancheta va stabili şi dacă în acest caz este sau nu vorba despre o culpă medicală.