Atacantul norvegian al echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland, a trimis un colet cu un tricou şi alte obiecte promoţionale semnate de el asociaţiei SOS Autism Bihor.

„Un colet surpriză a ajuns azi la sediul nostru! Coletul este din partea renumitului fotbalist al echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland și conține tricoul personal al marelui fotbalist cu semnătura lui, poze cu autograful său și o scrisoare adresată președintei Simona Zlibuț. Cuvintele de mulțumire sunt modeste pentru recunoștința ce o avem față de gestul nobil al acestui sportiv. Vă mulțumim!”, a scris ieri pe pagina de Facebook a Asociației SOS Autism Bihor.

Arbitrul asistent român Octavian Șovre a fost aspru criticat de opinia publică, după ce a solicitat un autograf fotbalistului norvegian Erling Haaland, la finalul partidei Manchester City - Borussia Dortmund din manşa tur a sferturilor Ligii Campionilor.

Ca reacție la valul de critici de care a avut parte arbitrul român, fotbalistul Borussiei Dortmund a făcut un gest filantropic. Faimosul jucător a trimis asociației tricoul său cu numărul 9 de la echipa Borussia Dortmund semnat, zece fotografii cu autograf şi o scrisoare către preşedinta Asociaţiei.

Gestul lui Haaland nu este însă singurul. Eforturile făcute de Octavian Șovre au fost susținute de la declanșarea controversei de mai mulți sportivi români sau organizații private din România, care au donat diferite obiecte sportive pentru a fi scoase la licitație, în beneficiul asociației bihorene.

„Având în vedere interesul deosebit pentru articolele sportive, care au fost donate de personalități ale sportului, pentru a fi licitate, vă anunțăm că, în perioada următoare, vom organiza un eveniment în cadrul căruia acestea pot deveni ale dumneavoastră, în schimbul unei donații către asociație. Vă reamintim ca suntem o asociație de părinti, înființată acum 14 ani și susținem din surse proprii un Centru de zi, acreditat și licențiat! Evenimentul pe care îl vom organiza va fi unul public, transparent și va respecta toate condițiile restrictive impuse de pandemie. Mulțumim tuturor celor ce se gândesc la noi și ne sprijină sub toate formele! Urmăriți pagina noastră pentru a rămâne la curent cu noutățile legate de viitorul eveniment!”, se mai menționează pe pagina de Facebook a Asociației SOS Autism Bihor.