Pentru a-i răsplăti, în vreun fel, pe cei mai curajoși dintre copii, echipa medicală a unui laborator de analize din Oradea a inițiat o campanie menită să contribuie la dezvoltarea tinerei generaţii, o generație formată din copii curajoşi, care vor ajunge adulţi responsabili.

 

De multe ori, atunci când copiii au nevoie de analize, cadrele medicale se confruntă cu emoţiile și fricile părinţilor şi ale bunicilor. Din acest motiv, echipa medicală a unui laborator de analize medicale din Oradea și-a propus să regândească atitudinea faţă de copii și faţă de toţi cei care au nevoie de serviciile acestora.

„Am observat că, atunci când copilaşii sunt primiţi și trataţi cu afecţiune și cu explicaţii clare, frica slăbeşte în intensitate, iar actul medical și prelevarea de produse biologice se desfăşoară cu uşurinţă, fără traumă și fără lacrimi”, spune Laura Chiana, reprezentanta Laboratorului Humanamed din Oradea.  

„Considerăm că fiecare individ, instituţie, firmă etc. contribuie şi determină o anumită direcţie pentru buna convieţuire în interiorul comunităţii. De altfel, aşa cum spunea Aristotel, ,,fără să avem un rol activ în viaţa comunității, nu putem spera să ajungem oameni sănătoşi, în adevăratul sens al cuvântului”, a adăugat interlocutoarea noastră.

Copilașii care trec pragul laboratorului de analize din Oradea primesc, din partea cadrelor medicale, jucării, pluşuri, dulciuri sau fructe, fiind recompensați, în acest fel, pentru curajul lor.

„Le oferim copilaşilor jucării, pluşuri, dulciuri sau fructe. Îi recompensăm, în acest mod, pentru curajul lor şi contribuim la creşterea lor armonioasă. Ne comportăm cu fiecare copil aşa cum dorim să se comporte ceilalţi cu copiii noştri”, a mai spus Laura Chiana.

Interlocutoarea noastră a menționat că, în cadrul laboratorului de analize pe care îl reprezintă, copiii curajoși au fost premiați de fiecare dată.

„Întotdeauna am premiat copiii curajoși. Până acum, le-am oferit dulciuri și fructe. De vineri, 2 februarie, a debutat Campania de plușuri. Perioada de desfășurare a campaniei este nelimitată. Noi dorim să avem, întotdeauna, ceva de oferit și vom avea. Toți copilașii care și-au făcut analizele de sânge la noi au primit jucării, inclusiv cei care au plâns, cu promisiunea că data viitoare vor fi curajoși. Scopul acestei campanii este de a-i ajuta pe cei mici să-și învingă fricile, care uneori ,,sunt transmise genetic...”, a conchis interlocutoarea noastră.